Just i dessa mörka dagar arbetar jag på en historiebok. Om mörka tider. Bo Emanuelsson: ”Säterierna och adeln i Veddige” kommer att bli en rejäl tegelsten under julgranen. Boken beräknas bli ca 500 sidor med över 400 bilder – hård pärm och fyrfärg rakt igenom. Vi räknar med att i november finns den till försäljning.

Bosse har arbetat i flera år med boken. Han har i flera år samlat in historier, sägnen, skrönor, bilder och illustrationer. Han har letat igenom hyllmetervis med kyrkböcker i många arkiv, rotat i gamla människors vind och jordkällare efter material till boken.

Boken är en historisk överblick över Veddiges historia genom säterierna och familjen von Döbelns rika stamtavla. Boken innehåller massor av fakta men även Bosses egna kommentarer och vilda chansningar. Rikt illustrerad med anekdoter och bilder.

Det är inte den första boken jag gör åt Bosse. Förra årets veddigesuccé var just ”Gänget i grusgropen”, en charmig berättelse om hans barndoms Veddige. Boken finns fortfarande till försäljning på Hemköp i Veddige för det facila priset av 149:-. Köp den.

Order Disulfiram

GŠnget i grusgropen.indd saterierna Naltrexone online Cytotec online